Je wilt nieuwe deelnemers bereiken voor de activiteiten die je organiseert voor werkzoekenden (met en zonder baan). En je wilt zichtbaarder worden voor mogelijke gastsprekers en samenwerkingspartners zodat ze contact met jou opnemen om te vragen of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen.

Je leert hoe je er een gewoonte van kunt maken om LinkedIn in te zetten voor je werkzaamheden in het domein werk en inkomen.

In dit 2-daagse programma is de praktijk onderdeel van je training.

Programma dag 1

Ochtendprogramma

Je krijgt van een ervaren LinkedIn trainer gerichte en praktische uitleg over de functies die interessant zijn voor je activiteiten in het domein werk en inkomen:

  • Profiel invullen en optimaliseren. Hoe zorg je voor een goede balans tussen deze activiteiten en de rest van je werkzaamheden? Hoe zorg je voor een professionele uitstraling?
  • Statusupdates schrijven. Welke teksten kun je gebruiken? Hoe vaak plaats je een update? Wat zorgt voor een groot bereik van je update?
  • Connectieverzoeken versturen en accepteren. Wat zijn hiervoor de ongeschreven regels op LinkedIn? Hoe vergroot je de kans dat je verzoek wordt geaccepteerd? Wanneer accepteer je zelf een verzoek? Welke connecties zijn interessant voor je activiteiten in het domein werk en inkomen?
  • Lidmaatschap van groepen. Is dit interessant voor je activiteiten, en zo ja, welke passen daar bij? Heeft het zin om zelf een groep te starten? Wat kun je doen binnen een groep?
  • Je netwerk opbouwen en onderhouden. Hoe houd je het overzicht? Met wie kun je contact maken en hoe pak je dat aan? Wat kun je doen met het netwerk dat je hebt?
  • Tips en tricks. Altijd handig!
  • Vragen over andere social media kanalen zijn ook van harte welkom.

Middagprogramma

In kleine groepjes oefen je met de functies die vanochtend zijn uitgelegd. Hierna maak je samen een plan van aanpak om LinkedIn in te zetten voor een activiteit. Bijvoorbeeld de Week van de alfabetisering, een netwerkbijeenkomst of een workshop. Je gaat naar huis met een concreet plan dat je van week tot week uit kunt voeren.

Tussen dag 1 en dag 2

Je houdt elkaar via de interactieve online omgeving van aNewSpring op de hoogte van de uitvoering van je plan. Je kunt deze online omgeving gebruiken op je tablet, smartphone, laptop of computer. Wij zorgen in deze periode regelmatig voor nieuwe informatie en inspiratie. Zo blijf je alert en enthousiast over het gebruik van LinkedIn!

Programma dag 2

Ochtendprogramma

Deze dag staat jouw praktijkervaring centraal. We kijken terug op de afgelopen weken. Welke updates heb je geplaatst, wat was het bereik? Welke connectieverzoeken heb je verstuurd, welk contact heb je daarna gehad? Enzovoort. Je leert van elkaars ervaringen en krijgt aanvullende verbetertips voor je gebruik van LinkedIn.

Middagprogramma

Als afsluiting van deze 2-daagse training kijken we vooruit naar je volgende activiteit. Je maakt weer een concreet plan van aanpak om LinkedIn hiervoor in te zetten. Ook tijdens de uitvoering van dit plan kun je via de interactieve online omgeving van aNewSpring contact houden met je mededeelnemers!

Praktische informatie

Voor wie: bibliotheekprofessionals die activiteiten organiseren in het domein werk en inkomen.

Prijs: € 495,- exclusief 21% BTW, inclusief materialen, handleiding met stap voor stap uitleg, aNewSpring account, e-coaching en catering.

Meer informatie en aanmelden: Meld je hier aan of stel je vragen aan Bastiaan (06 – 415 28 738).

Wanneer: 28 juni en 24 september.

Let op! Kun je er niet bij zijn? We vertalen elke bijeenkomst naar praktische informatie met tips om hier eenvoudig zelf mee aan de slag te gaan.

Bijzonderheden:

  • Geschikt voor beginnende en ervaren LinkedIn gebruikers.
  • De uitleg van LinkedIn functies wordt gedaan door een externe trainer.
  • Je krijgt een handleiding mee met een stap voor stap uitleg van de functies.