Met Walk&Talk houd je zelf de regie! 

Als je activiteiten wilt gaan organiseren voor de arbeidsmarkt is Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt een eenvoudig en succesvol begin. Stap voor stap ga je aan de slag met de voorbereiding van je eerste Walk&Talk bijeenkomst.

Dit zijn de voordelen van het Walk&Talk concept:

  • Walk&Talk bijeenkomsten zijn eenvoudig op te zetten.
  • De activiteit is interessant voor een brede doelgroep; iedereen die op zoek is naar (ander) werk.
  • Marketingmaterialen, goede voorbeelden en ervaren collega’s zijn eenvoudig te vinden.
  • Walk&Talk heeft een verbindende functie; met Walk&Talk creëer je voor je bibliotheekorganisatie nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Praktische informatie voor Nederlandse bibliotheken

In 2019 en 2020 is de Walk&Talk training onderdeel van de online leeromgeving ‘Bibliotheken en de arbeidsmarkt’. Bekijk hier een preview van deze leeromgeving en lees meer over het aanbod dat we namens de Koninklijke Bibliotheek voor je hebben.

Meer informatie en aanmelden: Meld je hier aan of stel je vragen aan Bastiaan (06 – 415 28 738).

Praktische informatie voor Vlaamse bibliotheken

Start eenvoudig met het Walk&Talk Startpakket of enthousiasmeer uw stakeholders met een door ons georganiseerde eenmalige Walk&Talk bijeenkomst. Wij zien het starten van een Walk&Talk op een nieuwe locatie als een samenwerking met de bibliotheek. Bij elke bibliotheek krijgt deze activiteit een ander accent, en het kost even tijd om er echt een Walk&Talk van te maken. Terwijl de bibliotheekmedewerker(s) de training volgen bereiden ze de eerste bijeenkomst voor. We denken steeds mee over de manier waarop Walk&Talk het beste past bij de bibliotheekorganisatie, omdat het daarmee een betere activiteit wordt.

Meer informatie en aanmelden: Neem contact op met Debbie via mail of telefoon (0031 – 6 – 23 93 57 26).