Met Walk&Talk houd je zelf de regie! 

Als je activiteiten wilt gaan organiseren voor de arbeidsmarkt is Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt een eenvoudig en succesvol begin. Stap voor stap ga je aan de slag met de voorbereiding van je eerste Walk&Talk bijeenkomst.

Dit zijn de voordelen van het Walk&Talk concept:

  • Walk&Talk bijeenkomsten zijn eenvoudig op te zetten.
  • De activiteit is interessant voor een brede doelgroep; iedereen die op zoek is naar (ander) werk.
  • Marketingmaterialen, goede voorbeelden en ervaren collega’s zijn eenvoudig te vinden.
  • Walk&Talk heeft een verbindende functie; met Walk&Talk creëer je voor je bibliotheekorganisatie nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Praktische informatie

In 2019 en 2020 is de Walk&Talk training onderdeel van de online leeromgeving ‘Bibliotheken en de arbeidsmarkt’. Bekijk hier een preview van deze leeromgeving en lees meer over het aanbod dat we namens de Koninklijke Bibliotheek voor je hebben.

Voor wie: professionals die starten met het organiseren van Walk&Talk bijeenkomsten. Deze training geeft je ook veel handvatten en (nieuwe) ideeën voor het begeleiden van Walk&Talk bijeenkomsten op een bestaande locatie.

Activiteiten 2019 / 2020: Hoe organiseer je succesvolle activiteiten voor de arbeidsmarkt? Tijdens onze activiteiten leer je van de ervaring van je collega’s, delen we onze tips en tricks en ga je altijd naar huis met een concreet actieplan voor jouw praktijk. Kies hier de activiteit van je voorkeur!

Meer informatie en aanmelden: Meld je hier aan of stel je vragen aan Bastiaan (06 – 415 28 738).