Als vervolg op de succesvolle samenwerking met De Levende Sollicitatiegids heeft de Koninklijke Bibliotheek nieuwe afspraken gemaakt. Hiermee worden bibliotheken in 2019 en 2020 ondersteund om hun activiteiten voor werkzoekenden verder te ontwikkelen of om deze op te zetten. Het aanbod is breed opgezet en past bij uiteenlopende praktijksituaties en doelgroepen.

Aanbod 1: Licentie Bibliotheken en de arbeidsmarkt

Naast het bekende Walk&Talk-concept (dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt) kan de Bibliotheek ook verschillende typen eigen activiteiten organiseren. Je kunt ook kiezen voor een faciliterende rol – of een mix van beide. Wat je keuze ook is, actuele kennis van de arbeidsmarkt vergroot de kans op succes en verbetert je samenwerking met externe partijen. In de nieuwe online leeromgeving ‘Bibliotheken en de arbeidsmarkt’ van De Levende Sollicitatiegids vinden alle bibliotheken die activiteiten voor werkzoekenden (gaan) organiseren interessante informatie. Ook maak en houd je eenvoudig contact met collega’s van andere bibliotheken met hetzelfde aandachtsgebied.

Deze online leeromgeving wordt steeds verder uitgebreid. Zo worden obv de praktijkervaringen van deelnemers nieuwe materialen ontwikkeld en worden steeds nieuwe verdiepingsmodules toegevoegd. Namens de KB kan een aantal bibliotheken hier zowel in 2019 als in 2020 gedurende een jaar gebruik van maken.

Aanbod 2: Startpakket Zoek werk

In deze training leren deelnemers op A1-taalniveau hoe ze zo zelfstandig mogelijk werk kunnen zoeken. In korte video’s komen alle relevante onderwerpen in een rustig tempo aan bod. Deelnemers kunnen de training in hun eigen tempo volgen. In het bijbehorende werkboek staan een samenvatting, begrippenlijst en oefeningen om het geleerde toe te passen in de praktijk. Geschikt voor deelnemers tot en met mbo-4-opleidingsniveau.

Voordelen van Zoek werk:

  • Onderscheidt zich door taalniveau;
  • Verbinding maken en samenwerken met (nieuwe) stakeholders;
  • Geschikt voor deelnemers met (NT1) en zonder (NT2) kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt;
  • Is op veel manieren in te zetten;
  • Een logische verbinding tussen activiteiten voor werkzoekenden en een (Digi-)Taalhuis.

Namens de KB kan een aantal bibliotheken hier gedurende een jaar gebruik van maken.

Interesse?

Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden en meld je aan (OP = OP):
Debbie Heijne, tel. 06 23 93 57 26
Bastiaan Heijne, tel. 06 415 28 738
of mail naar info@levendesollicitatiegids.nl