Herken je dit?

  • Je organiseert al een tijdje activiteiten voor werkzoekenden. De praktische onderwerpen zoals het cv, de sollicitatiebrief, solliciteren via sociale media en netwerken heb je uitgebreid besproken. Wat is dan een volgend interessant onderwerp?
  • De werkloosheid is laag en deelnemers aan je activiteiten vinden snel weer werk. Het kost je steeds meer tijd om voldoende deelnemers te bereiken om je activiteiten door te laten gaan. Dat maakt het vinden van gastsprekers ook lastig.
  • De wereld van solliciteren verandert snel. Video cv’s, een spreekuur voor afgewezen sollicitanten, apps waarmee je kunt reageren op vacatures… Wat zijn de ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de deelnemers aan jouw activiteiten?

Onze Walk&Talk ervaring kan je helpen! Deze maandelijkse activiteit organiseren we sinds 2013; dit jaar op ruim 100 locaties met gemiddeld 25 deelnemers. We hebben al 200 Walk&Talk begeleiders getraind. We kennen dus de valkuilen die bij het organiseren van activiteiten voor werkzoekenden horen – en weten hoe je daar eenvoudig omheen loopt of snel weer uit kunt komen.

Advies

Altijd praktisch en direct toepasbaar in jullie praktijk. Proberen of meer informatie? Contact

Themabijeenkomsten

Tijdens een workshop van een dagdeel krijg je kennis en achtergrondinformatie over het onderwerp van je keuze – plus materialen die je in je eigen praktijk kunt gebruiken. Deze onderwerpen hebben we alvast voor je uitgewerkt.

Voorbeelden: een handleiding om een mini-workshop te begeleiden, een presentatie die je tijdens een activiteit voor werkzoekenden kunt gebruiken of een hand-out die je aan je deelnemers uit kunt delen.

Meer informatie of aanmelden? Je kunt contact opnemen met Debbie (06 – 23 93 57 26).

In-company

Themabijeenkomsten worden op in-company basis uitgevoerd:

  • Locatie naar keuze (facilitaire kosten voor rekening opdrachtgever).
  • Alle bijbehorende afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.
  • De inhoud wordt aangepast aan jullie wensen.