Aanbod voor werkzoekenden in jouw regio

Hoe kan je – ondanks corona en een lage werkloosheid – toch succesvol activiteiten organiseren voor de werkzoekenden in jouw regio?

Jouw bibliotheek: een waardevolle, neutrale ontmoetingsplek

Als bibliotheek wil je ook je meerwaarde laten zien in het domein werk en inkomen. Jouw bibliotheek is een waardevolle, neutrale aanvulling op de dienstverlening van partners als een gemeente, welzijnsorganisatie en het UWV. Wij denken met je mee over de meest slimme aanpak om jullie meerwaarde zichtbaar te maken. Dat doen we in 2022 met het onderstaande aanbod.

Landelijke inkoop

Alle onderdelen van het onderstaande aanbod vormen onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content door de KB. Voor de bibliotheek zijn er, net als voor de eindgebruikers, geen kosten verbonden aan het gebruik van dit aanbod.

1. Landelijke Walk&Talk Online

Ook hier zien we de unieke sfeer, die we zo goed kennen van de Walk&Talk’s in de bieb, terugkomen. Deelnemers vinden het fijn om samen aan de slag te zijn met hun zoektocht, steunen elkaar en geven waardevolle tips door. En … ook hier gaat het netwerken, net als het videobellen, onverwacht makkelijk!

Voordelen voor jouw bibliotheek

 • Je biedt eenvoudig een activiteit aan die je al kent, zonder dat je die zelf hoeft uit te voeren.
 • Door zelf aan te sluiten, doe je kennis op die je later in je eigen activiteiten kunt gebruiken.
 • Wanneer je zelf (weer) kunt starten met activiteiten voor werkzoekenden, kun je je promotie laten aansluiten bij het bereik van de landelijke Walk&Talk Online bijeenkomsten.
 • In de bijeenkomsten verwijst Debbie naar de meerwaarde van bibliotheken voor het ontwikkelen van basisvaardigheden. Ook geeft zij cursisten de mogelijkheid om hun contactgegevens door te geven, zodat zij warm doorverwezen kunnen worden naar de bibliotheek. 

Voor deelnemers

Vertel je deelnemers over de landelijke Walk&Talk Online! Je kunt hiervoor gebruik maken van de informatie op onze website. Hier kunnen deelnemers en bibliotheken zich ook aanmelden. Deelname op volgorde van aanmelding (maximaal 100).

2. Samen solliciteren met Walk&Talk

Samen solliciteren met Walk&Talk is hét sociale, praktische, leerzame en vooral leuke trainingsprogramma voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk! Het programma bestaat uit een online trainingsplatform en dagelijkse online sessies. Deelnemers krijgen elke maand verfrissende informatie, tips en oefeningen over afwisselende onderwerpen. Hiermee kunnen ze hun zoektocht op een andere manier aanpakken.

Voordelen voor jouw bibliotheek

 • Je biedt eenvoudig een inhoudelijk en kwalitatief programma, zonder dat je dit zelf hoeft uit te voeren.
 • Door zelf aan te sluiten, doe je kennis op die je later in je eigen activiteiten kunt gebruiken.
 • Je kan de bijbehorende hand-outs delen met werkzoekenden in jouw regio, of ze gebruiken om zelf activiteiten te organiseren.
 • Voor de bibliotheek zijn er, net als voor de eindgebruikers, geen kosten verbonden aan deelname. Samen solliciteren met Walk&Talk vormt onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content door de KB.

Wil je deze landelijke dienst actief aanbieden of wil je toegang tot het vernieuwde trainingsplatform van Samen solliciteren met Walk&Talk? Mail dan naar Bastiaan Heijne: bastiaan@levendesollicitatiegids.nl ovv Samen solliciteren.

Voor deelnemers

Vertel je deelnemers over Samen solliciteren met Walk&Talk! Je kunt hiervoor gebruik maken van de informatie op onze website. Hier kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

3. Zoek werk

Zoek werk is een complete basistraining waarin alle werkzoekenden tot en met MBO 4 werk- en denkniveau leren hoe ze werk vinden dat bij ze past.

Deelnemers volgen deze training zelfstandig, met begeleiding (door een medewerker, trainer en/of een vrijwilliger) of in een groep als onderdeel van een breder programma.

Praktische informatie

Onderwerpen:

 • Meer kans op werk – vraag hulp, ontmoet nieuwe mensen, zorg voor ontspanning
 • Waar vind je werk? – ontdek welk werk je kunt gaan doen, zo werkt een uitzendbureau, netwerken, vragen of er werk is
 • Dit moet je kunnen – netwerken, brief en cv, internet
 • Sollicitatiegesprek – sollicitatiegesprek voorbereiden, binnenkomen bij een bedrijf, het gesprek, einde van het gesprek

Materialen: Zoek werk bestaat uit een interactieve online leeromgeving en een werkboek.  

Toepassingen: Onderdeel oefenplein, inloopspreekuur, uitbreiding van taalactiviteiten, activiteiten voor werkzoekenden, dienstverlening voor stakeholders zoals UWV, gemeente, ROC, welzijn.

Voor je stakeholders en samenwerkingspartners

Vertel je stakeholders en samenwerkingspartners over Zoek werk! Je kunt hiervoor gebruik maken van de informatie op onze website.

Meer informatie een aanmelden: bastiaan@levendesollicitatiegids.nl ovv Zoek werk.