Alweer 5 jaar zijn we werkzaam in de bibliothekensector. We begonnen met het Walk&Talk concept en al snel kwam daar blended learning solliciteren bij. Vanaf de eerste dag zagen we kansen in het domein werk en inkomen voor bibliotheekorganisaties. Die kansen zijn uit gekomen; in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek zijn er later dit jaar ruim 100 bibliotheeklocaties waar een Walk&Talk wordt georganiseerd! Zo bereiken we samen jaarlijks 25.000 werkzoekenden. Meer dan de helft van deelnemers van de Walk&Talk (her)ontdekt de bibliotheek. Een deel daarvan wordt (opnieuw) lid, neemt deel aan andere activiteiten… En voor iedereen is deelname aan de Walk&Talk een verrassende verandering van het beeld dat ze hadden van hun bibliotheek. Regelmatig horen we via de Walk&Talk begeleiders dat deelnemers het ontzettend fijn vinden dat ze dit organiseren. En dat geldt ook voor deelnemers aan Zoek werk (blended learning programma).

Succes voor jouw bibliotheek

Ondernemerschap, omdenken… het is voor ons een tweede natuur geworden. We zien vooral wat wel kan – en hoe je dat praktisch aanpakt. Met snel resultaat. Want daar houden we van. Intussen kennen we de wereld van bibliotheken goed en geven we je tips waar je in jouw praktijk meteen mee aan de slag kunt. Je kunt onze ervaring op verschillende manieren inzetten:

  • In-company. Voor maatwerk en altijd een extra resultaat (zoals aandacht voor samenwerking met een collega bibliotheek).
  • Starten met het Walk&Talk concept of een andere activiteit voor werkzoekenden. Maak eenvoudig kennis met het domein werk en inkomen en ontdek de kansen voor jouw bibliotheek.
  • Advies. Over alles dat te maken heeft met de doelgroep werkzoekenden, spelers in de wereld van solliciteren, het organiseren van activiteiten, samenwerken, ondernemerschap, sociale media…
  • Blended learning solliciteren. Gebruik kant en klare programma’s voor specifieke doelgroepen zoals NT1 / NT2 of organiseer je eigen workshops en trainingen met die onderdelen waar je deelnemers behoefte aan hebben.
  • Nieuwe medewerkers vinden. Hoe pak je dat aan in een snel veranderende arbeidsmarkt? We hebben een verfrissende aanpak die je direct toe kunt passen en die vriendelijk is voor jullie wervingsbudget. Win-win!

Aan de slag

Ben je – nu – op zoek naar de volgende beste stap voor jouw bibliotheek? We denken graag vrijblijvend met je mee. Dat kan al met één (telefonisch) gesprek. We hebben altijd op korte termijn tijd voor je en versturen de besproken informatie ook per mail. Proberen of meer informatie? Contact