Bibliotheken

Bibliotheken

De Nederlandsche Bank verwacht dat, door de coronacrisis, volgend jaar 700.000 mensen in Nederland zonder werk zitten. Ze verwachten dat de economische val door het virus veel dieper wordt dan tot nu toe was voorspeld.

Er breekt een nieuwe fase van de coronacrisis aan. Waar ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen en nog heel veel ander zorgpersoneel in de eerste fase van deze crisis hard nodig waren, kunnen wij nu samen de mouwen opstropen.

Want het verliezen van je baan heeft grote gevolgen. Je wereld wordt kleiner, je financiële onzekerheid neemt snel toe. Hoe je in deze, bizar snel veranderde, arbeidsmarkt weer werk kunt vinden zul je zelf moeten ontdekken.

Er is immers geen standaard aanpak die voor iedereen werkt. Zeker als het de eerste keer is dat je moet solliciteren, of als dat lang geleden is, kun je daar wel wat hulp bij gebruiken.

Hoe kan jouw organisatie werkzoekenden helpen?

Walk&Talk in de bieb is een laagdrempelige manier om een brede groep werkzoekenden te bereiken. Elke maand zijn deelnemers op een vaste dag, tijd en locatie van harte welkom om hun praktijkervaring met elkaar te delen, elkaar aan te moedigen om nieuwe kennis en vaardigheden over het zoeken naar werk te leren en – als bonus – wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie.

Starten met Walk&Talk is eenvoudig. Je ziet direct resultaat! Walk&Talk heeft zich de afgelopen 7 jaar ruimschoots bewezen met ruim 90 locaties en duizenden deelnemers per jaar. In de e-learning ‘Walk&Talk (opfris) training’ kun je meteen aan de slag met het organiseren van je eerste bijeenkomst! Ben je benieuwd naar de voordelen van Walk&Talk voor jouw organisatie? We horen graag van je: info@levendesollicitatiegids.nl.

Zoek werk – taalniveau A1

Deze training leert deelnemers op A1 taalniveau hoe ze zo zelfstandig mogelijk werk kunnen (blijven) zoeken. In korte video’s komen alle relevante onderwerpen in een rustig tempo aan bod. Deelnemers kunnen de training op hun eigen tempo volgen. In het bijbehorende werkboek staan een samenvatting, begrippenlijst en oefeningen om het geleerde toe te gaan passen in de praktijk. Lees hier meer over de mogelijkheden van Zoek werk.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek financiert in zijn geheel de kosten om het Walk&Talk concept te gebruiken, inclusief alle bijbehorende materialen en begeleiding. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Stel je vragen via info@levendesollicitatiegids.nl of aan Bastiaan (06 – 415 28 738) of Debbie (06 – 23 93 57 26).

Heb je de Walk&Talk Startsessie (online) op dinsdag 15 september 2020 gemist? Vul hier je gegevens in en we laten je snel weten hoe je de sessie terug kunt kijken.