De wereld van solliciteren, daar vinden we als levende sollicitatiegids wel wat van. Bijvoorbeeld over de unieke rol die bibliotheken daar in hebben. Of over de manier waarop je met je zoektocht naar werk omgaat – als je weer een baan hebt gevonden. Je vindt alle artikelen op LinkedIn. Ben je zelf bezig met een boek, een blog, een vlog, een artikel of andere vorm van publicatie waar een bijdrage van De Levende Sollicitatiegids in past? We zijn benieuwd naar je plannen! Contact

Samen staan we sterk?

Als werkzoekende kom je in een pittige situatie terecht. Zo ontdek je al snel dat er ontzettend veel is veranderd. Er is de komst van sociale media en internet. Er is de dynamische arbeidsmarkt. Werk verdwijnt. Nieuw werk verschijnt. Werkgevers kunnen niet voldoende medewerkers vinden – de arbeidsmarkt is krap. Volkomen onterecht hoor ik mensen zeggen: als je nu geen werk kunt vinden… (veelbetekenende blik). (lees meer)

 ********

 Hoe waardevol ben jij op de arbeidsmarkt van de toekomst?

Het is een vraag die je jezelf niet dagelijks stelt en die misschien zelfs helemaal nieuw voor je is. Dit verhaal is een pleidooi om jezelf deze vraag vooral nu te stellen en dit ook door te geven aan de mensen in je omgeving, met én zonder werk. Dat nu is niet voor niets vetgedrukt en schuin geschreven. Er zit een urgentie achter die ik je graag duidelijk maak. Kijk maar eens naar deze video over de rol van robots in de toekomst. Of deze website van Frank Watching. Of deze website van Dutch Cowboys. En zo is er nog veel meer te vinden! (lees meer)

*******

Een staande ovatie voor de bibliotheek – time to show your diamonds!

Parels

Delfzijl, 4 oktober. Een deelneemster is op zo’n manier bezig met het vinden van haar volgende baan dat het net lijkt of ze al in dat (voor haar nieuwe) vakgebied aan het werk is.

Raalte, 10 oktober. Twee deelneemsters zoeken werk in een winkel; de één in een bloemenwinkel, de ander in een kledingwinkel. De positiviteit is niet te missen. Ze praten met energie over hun werk, over wat ze kunnen en hoe ze het solliciteren aan gaan pakken: goed voorbereid langs verschillende winkels waar ze zichzelf zien werken en waar ze enthousiast over zijn. (lees meer)