Sinds 2013 heeft Debbie meer dan 100 bijeenkomsten begeleid, ruim 200 Walk&Talk begeleiders getraind en duizenden werkzoekenden geadviseerd. Ze schrijft regelmatig blogs met praktische tips over het zoeken naar werk. Op deze pagina vind je een selectie. Veel leesplezier!

Ik ga het gewoon weer zelf doen … en wat is het LEUK!

In 2013 kreeg ik een idee: ik ging Walk&Talk bijeenkomsten organiseren. Als werkzoekende heb je (wist ik uit eigen ervaring) tenslotte ineens een heel nieuw takenpakket gekregen. Zonder inwerktijd, leidinggevende en zonder dat je er om gevraagd hebt. Gelukkig ben je niet de enige. Er zijn best veel collega’s, verspreid over vele keukentafels. En – je verwacht het vast niet – de meeste van die collega’s vinden het óók erg ingewikkeld om werk te zoeken. Ziedaar het idee van een kopje koffie en een goed gesprek. Die heb je wel verdiend bij je harde werk aan je nieuwe takenpakket. Een gezellig praatje, even informeren hoe je collega dat ene probleem aanpakt, een bakje koffie of thee erbij … Maar dat was nog niet het hele idee. (lees meer)

 ********

Kijk je eigen draak in de bek

Als je op zoek bent naar werk ben je soms zelf je grootste vijand. Zonder dat je het weet. Er zweven allerlei blokkades in je hoofd. Ze zorgen voor onterechte overtuigingen van wat je allemaal NIET kunt. Deze blog gaat over draken (onterechte vooroordelen) die het vinden van werk in de weg zitten – en hoe je ze kunt verslaan. (lees meer)

 ********

Samen staan we sterk?

Als werkzoekende kom je in een pittige situatie terecht. Zo ontdek je al snel dat er ontzettend veel is veranderd. Er is de komst van sociale media en internet. Er is de dynamische arbeidsmarkt. Werk verdwijnt. Nieuw werk verschijnt. Werkgevers kunnen niet voldoende medewerkers vinden – de arbeidsmarkt is krap. Volkomen onterecht hoor ik mensen zeggen: als je nu geen werk kunt vinden… (veelbetekenende blik). (lees meer)

 ********

Hoe waardevol ben jij op de arbeidsmarkt van de toekomst?

Het is een vraag die je jezelf niet dagelijks stelt en die misschien zelfs helemaal nieuw voor je is. Dit verhaal is een pleidooi om jezelf deze vraag vooral nu te stellen en dit ook door te geven aan de mensen in je omgeving, met én zonder werk. Dat nu is niet voor niets vetgedrukt en schuin geschreven. Er zit een urgentie achter die ik je graag duidelijk maak. Kijk maar eens naar deze video over de rol van robots in de toekomst. Of deze website van Frank Watching. Of deze website van Dutch Cowboys. En zo is er nog veel meer te vinden! (lees meer)