We zorgen voor flexibele toegang tot de kennis, vaardigheden en het netwerk die bibliotheekprofessionals nodig hebben voor hun werk in het domein werk en inkomen. 

Ontmoeting & inspiratie

Hierbij staat het ontmoeten van je collega’s centraal. We combineren die ontmoetingen met verrassende programma’s op bijzondere locaties. Dit jaar bieden we extra veel ruimte voor externe deskundigen, o.a. met kennis over de arbeidsmarkt.

Lees hier meer over de trainingen en bijeenkomsten voor ontmoeting & inspiratie.

Korte e-learning

Bij deze trainingen bieden we de kennis kort, krachtig en gebruiksvriendelijk aan. Met het online leerplatform en de deskundigheid van aNewSpring kunnen we snel nieuwe trainingen ontwikkelen. Elke training kan gedurende een jaar 24/7 worden gebruikt en is toegankelijk via smartphone, laptop, tablet en computer. Bij alle e-learning trainingen is e-coaching inbegrepen.

Lees hier meer over de korte e-learning trainingen.

Training op locatie

Zowel binnen als buiten de eigen bibliotheekorganisatie zijn er veel kansen om samen te werken. Het loont de moeite om je activiteiten in het domein werk en inkomen te versterken! Training op locatie biedt extra voordelen, denk aan vervanging tijdens (onverwachte) afwezigheid, zichtbaarheid van je activiteiten… Het is ook mogelijk om samen met collega’s van verschillende bibliotheken een training op locatie te volgen.

Lees hier meer over training op locatie.

Nieuw: De Praktijkbieb

De Praktijkbieb is een initiatief voor en door bibliotheekprofessionals. In co-creatie ontwikkelen we handleidingen, casestudies, e-learning programma’s, trainingen, workshops, video- en audiomaterialen. Het doel van De Praktijkbieb is het slim delen van elkaars kennis en ervaring.

De materialen van De Praktijkbieb zijn toegankelijk via het lidmaatschap van De Praktijkbieb of los verkrijgbaar.

Lees hier meer over De Praktijkbieb.

Maak kennis met De Praktijkbieb

Leden van De Praktijkbieb krijgen:

  • Alle verslagen met praktische tips van de trainingen en bijeenkomsten van ontmoeting & inspiratie;
  • Alle voor De Praktijkbieb (in co-creatie) ontwikkelde materialen zoals casestudies, handleidingen, inspiratiedocumenten, interviews met externe deskundigen (audio/video), toegang tot webinars en nog veel meer soorten materialen;
  • Deelname Collegadag (twv € 75,-);
  • Deelname training of bijeenkomst ontmoeting & inspiratie (twv € 225,-).

Maak nu kennis met De Praktijkbieb met een 6 maanden proefabonnement à € 250,- exclusief 21% BTW per persoon. Je proefabonnement loopt automatisch af. Reguliere prijs: € 250,- exclusief 21% BTW per persoon per kwartaal. Meld je hier aan of stel je vragen aan Bastiaan (06 – 415 28 738).

Interim opdrachten

We zijn sterk in het oplossen van uitvoeringsgerichte vragen. Onze ondernemersdrive zorgt voor energie en veel ideeën waar elke bibliotheekprofessional eenvoudig mee aan de slag kan. We zetten graag een tandje bij voor een succesvolle uitvoering van alle activiteiten!

Lees hier meer over interim opdrachten.

Licenties Zoek werk en Jouw voorsprong op de rest

Ook via activiteiten zoals Klik en Tik, Digisterker en oefenen.nl ontmoet je deelnemers die op zoek zijn naar (ander) werk. Hun taalniveau zorgt ervoor dat ze veel reguliere sollicitatietrainingen niet kunnen volgen. Onze blended learning programma’s Zoek werk (taalniveau A1) en Jouw voorsprong op de rest (taalniveau A2 plus) zijn speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld. Beide trainingen hebben dezelfde opbouw en kunnen op veel manieren worden ingezet.

Lees hier meer over licenties Zoek werk.

Lees hier meer over licenties Jouw voorsprong op de rest.