De unieke meerwaarden van een bibliotheek in het domein werk zijn de laagdrempeligheid, neutrale positie, springplank naar verdere persoonlijke ontwikkeling (een leven lang leren) en de hoge mate van klantvriendelijkheid. Dit domein biedt dan ook veel kansen voor elke bibliotheekorganisatie. Zo kun je samenwerken met de afdeling sociale zaken of de afdeling zorg en welzijn van je gemeente, het UWV en lokale ondernemers. Als je die samenwerking al hebt kan die eenvoudig worden uitgebreid.

Bewezen succes: het concept Walk&Talk

Ruim 90 bibliotheekorganisaties zijn gestart met het organiseren van Walk&Talk bijeenkomsten. Deze activiteit zorgt voor zichtbaarheid in het domein werk en werkt als marketinginstrument; het merendeel van de deelnemers (her)ontdekt zo de bibliotheek.

Om te starten met het concept Walk&Talk volgen 1 tot 2 medewerkers de training voor Walk&Talk begeleiders. Deze training is zó praktisch opgezet dat de aanstaande Walk&Talk begeleider meteen de eerste bijeenkomst kan organiseren. Het concept Walk&Talk is een raamwerk met veel ruimte voor lokale accenten. Na de eerste aanschaf kan de Walk&Talk binnen de eigen organisatie onbeperkt worden gebruikt.

Walk&Talk Startpakket: training voor 2 medewerkers, begeleiding op afstand, promotie en onbeperkt gebruik van de conceptmaterialen.

De training bestaat uit:

De Startdag en Terugkomdag zijn zowel op open inschrijving als in-company te volgen.

In-company

Praktische informatie voor trainingen die in-company worden uitgevoerd:

  • Locatie naar keuze (facilitaire kosten voor rekening opdrachtgever).
  • Alle bijbehorende afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.
  • De inhoud wordt aangepast aan jullie wensen.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van je collega’s? Kijk op het kaartje voor alle locaties of neem contact met ons op.

Verbinding (digi)taalhuis & activiteiten voor werkzoekenden

Er zijn werkzoekenden met een taalachterstand. Of die hun digitale vaardigheden willen (of moeten) ontwikkelen. Er zijn – andersom – ook deelnemers aan taaltrainingen, Digisterker en Klik & Tik die op zoek zijn naar werk. Raakvlakken genoeg dus om activiteiten voor werkzoekenden te koppelen met een (digi)taalhuis. Dat kan eenvoudig met onze blended learning programma’s solliciteren (in gebruik bij 20 bibliotheken). Lijkt dit je een interessante verbinding? Stel je vragen vrijblijvend aan Debbie (06 – 23 93 57 26). Lees meer

Passend bij elke bibliotheek – advies voor een praktische aanpak

We werken sinds 2013 samen met bibliotheken en hebben al veel zien veranderen in deze ambitieuze sector. Momenteel vinden jaarlijks 25.000 (!) werkzoekenden hun weg naar de bibliotheek. Ze nemen deel aan activiteiten waar we samen met medewerkers en vrijwilligers de basis voor hebben gelegd. Daar zijn we trots op – en we zien nog veel meer kansen… Onze ervaring met het concept Walk&Talk, de doelgroep werkzoekenden, ondernemerschap, onze kennis van de wereld van solliciteren en die van bibliotheken combineren we om voor jouw bibliotheek kansen te creëren.

We denken graag met je mee! Proberen of meer informatie? Contact