Met een vacature, brief en cv zag het zoeken naar werk er ‘vroeger’ voor de meeste mensen hetzelfde uit. Dat is nu wel anders. LinkedIn, video cv’s, een app met vacatures, online inschrijven bij uitzendbureaus, vacaturesites… Solliciteren is veranderd – en zal dat blijven doen. Met onze tips ontdek je wat voor jou de beste manier is om (ander) werk te zoeken.

Tips van De Levende Sollicitatiegids

Tip 1: ontdek jouw snelste route naar je volgende werkpek

Elke werkgever zoekt op een andere manier naar nieuwe collega’s. Deze vragen kun je jezelf stellen:

  • Waar wil je – en kun je – werken?
  • Als de organisatie of het bedrijf waar jij wilt werken nieuwe collega’s zoekt, hoe doen ze dat dan?

Schakelen ze altijd een bepaald uitzendbureau in, krijgen medewerkers een beloning als ze nieuwe collega’s introduceren, staat de manager open voor een korte kennismaking tijdens de koffiepauze…

Als je weet hoe de werkgever waar jij kunt en wilt werken dat doet weet je ook hoe je moet solliciteren. Hebben ze geen vacature online staan? Stuur een open sollicitatie! 70% van alle vacatures wordt via via ingevuld.

Tip 2: blijf leren over solliciteren!

Jouw zoektocht naar werk blijft veranderen. Denk dus – ook als je een baan hebt – steeds na over je volgende werkplek. Hoe worden daar de nieuwe collega’s gezocht? Zo vergroot je je werkzekerheid in de toekomst.

Tip 3: vanaf 17 september te bestellen: ons e-book en onze korte online training !

Met heel veel tips over het ontdekken van de voor jou beste zoektocht naar werk. Previews de komende tijd via onze sociale media…

Walk&Talk*, een koffiepauze met inhoud

Het zoeken naar (ander) werk is een baan op zichzelf geworden. Een baan zonder leidinggevende en inwerkprogramma. Maar… gelukkig wel met collega’s en een maandelijkse koffiepauze! De Walk&Talk is dé koffiepauze voor alle werkzoekenden. Het is een koffiepauze met inhoud: je krijgt elke keer praktische tips van een gastspreker of de Walk&Talk begeleider. De ervaring van je (tijdelijke) collega’s en die van jezelf maken de inhoud van de koffiepauze compleet.

Je kunt op steeds meer plaatsen een Walk&Talk bijeenkomst bezoeken. Deelname is, net als de koffie en thee, gratis. Bekijk alle locaties en zet de volgende Walk&Talk alvast in je agenda! (meer lezen)

*Walk staat voor beweging in je zoektocht naar werk, Talk staat ervoor dat je dat krijgt en houdt door te praten met elkaar. Samen blijf je nadenken over je volgende werkplek en hoe je die het beste kunt zoeken. Zo word je zelf de deskundige voor je eigen zoektocht naar werk – nu en in de toekomst.

Kom ook naar de Inspiratiedag op 19 juni in ‘s-Hertogenbosch!