Walk&Talk in de bieb

Walk&Talk in de bieb

In 2013 bedacht Debbie Heijne, tijdens haar uitdagende zoektocht naar werk, het concept Walk&Talk in de bieb.

Het doel

Walk staat voor beweging in je zoektocht naar werk. Talk staat er voor dat je dat krijgt en houdt door te praten met elkaar.

Solliciteren is maatwerk geworden. Door alleen maar te reageren op vacatures die voorbij komen is je kans op het vinden van werk klein. Die kans wordt groter als je zelf op zoek gaat naar je toekomstige werkplek. Waar kun jij werken, waar wil jij werken? Welk probleem kun je daar oplossen en aan wie moet je jezelf voorstellen?

Walk&Talk is een vorm van netwerken die alle werkzoekenden – maar ook de werkenden onder u – zich zouden moeten aanleren om niet afhankelijk te zijn van wat je toevallig aan kansen (lees vacatures) tegenkomt. Bovendien verandert de wereld zo snel dat jouw toekomstige werkplek over 2 jaar waarschijnlijk heel ergens anders te vinden is en er anders uit ziet. Bij Walk&Talk doen we alles (het kiezen van onderwerpen, het vragen van gastsprekers, het delen van informatie) vanuit die gedachte. We hebben een vaste opzet van het programma: een inhoudelijk gedeelte en een gedeelte om elkaars ervaringen te delen en op andere manieren te leren over solliciteren.

In de bibliotheek

De afgelopen jaren hebben we ruim 250 bibliotheekmedewerkers uit het hele land getraind om zelfstandig Walk&Talk bijeenkomsten te organiseren en te begeleiden. Zij bepalen zelf de inhoud van het programma en houden contact met de deelnemers.

Met Walk&Talk bijeenkomsten bereik je een diverse doelgroep werkzoekenden en van werk naar werk deelnemers.

Wil je als bibliotheek kennismaken met Walk&Talk? Lees hier meer over het concept of mail je vragen naar info@levendesollicitatiegids.nl.

Als aanvulling op Walk&Talk in de bieb kun je thuis meedoen met Walk&Talk Online woensdagsessie en Walk&Talk Online: Inspiratie. Kijk snel op deze pagina en meld je aan!