Hoe ziet je werk voor Verder in Techniek er uit?

Ik ben de spin in het web voor allerlei voorkomende werkzaamheden. Ik ondersteun de bedrijven waar we mee samenwerken, onze kandidaten en natuurlijk mijn collega’s. Extern betekent dat bijvoorbeeld dat ik de contacten tussen bedrijven en kandidaten begeleid. De website bijhouden en sociale media horen daarbij. Intern begeleid ik de kandidaten tijdens hun opleidingsproces. Mijn deur staat altijd voor ze open.

Via welk kanaal komen bij jullie de meeste sollicitaties binnen?

Dat zijn UWV en onze sociale media kanalen. Ook gaan we regelmatig naar speeddates met kandidaten.

Waar let je op als iemand bij jullie solliciteert?

Dat zijn natuurlijk de motivatie, de houding en het gedrag. Hoe presenteer je je bij een bedrijf? Dat moet wel passen bij wat misschien je toekomstige werkgever wordt.

Welke verbinding zie jij tussen jullie technische beroepen en bijvoorbeeld een administratieve, financiële of secretariële achtergrond van een kandidaat?

Daar passen 2 slogans bij: “Van pak naar overal” is door een kandidaat bedacht. En “Van hypotheekbank naar werkbank”. Eigenschappen als accuraat en gestructureerd werken. De vaardigheid om te kunnen werken met computers.

Welke tip heb je voor werkzoekenden in het algemeen?

Verbreed je horizon. Ik hoor van kandidaten die uit een administratieve functie komen dat ze het computerwerk dat nu bij hun werk hoort leuk vinden. Ook het creëren van iets geeft veel voldoening vergeleken met – zoals iemand het vertelde – het verkopen van gebakken lucht in een vorige baan.

En welke tip heb je voor werkzoekenden die nog niet weten dat ze ook bij jullie aan de slag kunnen?

Er is veel meer mogelijk dan je verwacht. Blijf niet hangen in je eigen vastgeroeste omgeving. Bovendien heb je, als je bij ons solliciteert, veel minder concurrentie. Er is schaarste in het vak waardoor de nood bij een werkgever vaak hoog is. Je bent meer dan welkom!

Hoe ga je met kandidaten om die nog maar een paar jaar van de pensioengerechtigde leeftijd verwijderd zijn?

Ik merk dat deze groep soms specifieke eisen stelt, bijvoorbeeld over werktijden, reistijd en salaris. Wij zoeken juist flexibele kandidaten die full time willen werken. Het is belangrijk om je te realiseren dat een werkgever blijft investeren in onze kandidaten. Zij volgen niet alleen een korte opleiding maar zullen blijven leren in dit vak; ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dan is een kandidaat die flexibele uren beschikbaar is eenvoudigweg makkelijker in te zetten voor de werkgever. Als je die flexibiliteit hebt zijn er zeker mogelijkheden. Zo had ik laatst nog een kandidaat van 59 jaar. Hij heeft één van onze korte opleidingen gevolgd en kan nu kiezen uit 3 werkgevers. Dat is een mooie ervaring.

Als je een kandidaat af moet wijzen per brief of mail, hoe doe je dat dan? Licht je zo’n afwijzing toe?

Ik bel altijd iedereen na die contact met ons heeft gehad. Soms vraag ik nog een extra toelichting, bijvoorbeeld als ik alleen een cv heb ontvangen. De extra tijd die het nabellen me kost zie ik als een investering in mijn netwerk, dat goed werkt. Zo solliciteerde laatst de schoonzoon van een kandidaat die ik kort daarvoor telefonisch af moest wijzen. Netwerken werkt!

Wat is nog belangrijk om te weten voor kandidaten die bij jullie solliciteren?

We zijn in heel Nederland actief. Dat doen we vanuit twee vestigingen. Tijdens de korte opleidingen die de kandidaten bij ons volgen kunnen ze wel gebruik maken van verblijfsmogelijkheden. Dat we op die manier met de kandidaten meedenken wordt erg gewaardeerd. Na de opleiding gaat iemand natuurlijk dichter bij huis aan de slag.

Tot slot – ieder mens is uniek. Onze match zit in persoonlijkheid. We zijn ontstaan vanuit de behoefte aan goede krachten uit het bedrijfsleven en we werken uitstekend samen met UWV en andere partijen. Ruim 90% van onze kandidaten hebben we aan een baan geholpen en blijft in de branche werken. Daar zijn we trots op!

Wil je meer weten over je mogelijkheden bij Verder in Techniek?

Mail info@verderintechniek.nl of neem telefonisch contact op met Ineke te Pas via 06 – 45779484.