Als werkgever blijf je nadenken over je wervingsstrategie. Wat past bij je organisatie, de vacature, de afdeling? Welke communicatiekanalen zet je in?

Ook de arbeidsmarkt van zorg en welzijn verandert razendsnel. Ontwikkelingen als robotisering veranderen de inhoud van werk. Langer thuis wonen verandert de organisatie van zorg. De krapte op de arbeidsmarkt biedt ruimte voor zij-instromers die open staan voor een nieuw beroep. 

  • Wat heb je als werkgever nodig om het zoeken naar nieuwe medewerkers anders aan te pakken?
  • Hoe vertel je het verhaal achter de vacature?
  • Hoe zet je het netwerk van medewerkers succesvol in?
  • En hoe ontdek je de persoon achter het cv?

In the spotlight geeft je handvatten voor beweging in elke zoektocht naar nieuwe medewerkers.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Variant op de beroemde uitspraak van Albert Einstein.

Praktische informatie

Programma

11.30 – 12.30 uur – Welkom en netwerklunch

12.30 uur – Krapte op de arbeidsmarkt. Oplossingen en ideeën. Susanne Haarsma  (Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Midden-, Zuid- en West-Gelderland) en Jeroen Hellemons (Transvorm) praten je bij over actuele ontwikkelingen om de krapte op te lossen. Welke veranderingen zien zij en welke kansen horen daarbij? Je hoort het verhaal achter voorbeelden zoals ‘Meet & greets zorg en welzijn gouden greep’ en de IK zorg Workshop.

13.15 uur – Tijd voor de dagelijkse praktijk! Verschillende werkgevers delen hun ervaring met een nieuwe wervingsaanpak. Ze beantwoorden afwisselend vragen, bespreken stellingen en gaan met elkaar in gesprek. Zo vertelt Nancy Boere, Medewerker Werving en Selectie bij Van Neynsel, wat de resultaten zijn van hun nieuwe aanpak rondom werving en selectie.

14.00 uur – Elke zoektocht naar nieuwe medewerkers is anders. En blijft veranderen. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Welke kansen biedt dat voor werkzoekenden, met én zonder baan? Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids) wijst je de weg in haar wereld van solliciteren. Ze laat je inspirerende wervingsstrategieën zien uit verschillende branches. Met haar concept Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die werk zoekt heeft ze duizenden werkzoekenden geholpen om hun zoektocht naar werk anders aan te pakken. Met het vinden van een nieuwe, soms onverwachte, werkplek als resultaat.

14.15 uur – Thema-speeddaten. Heb je al ideeën gehoord die je wilt gebruiken voor je eigen praktijk? Tijdens deze thema-speeddate ontdek je er vast nog meer! Je ontmoet minimaal 3 andere deelnemers. Je spreekt elkaar steeds 10 minuten. Deel je ideeën voor jouw praktijk en je kennis over verschillende thema’s. We nodigen je uit om dezelfde vragen en stellingen te beantwoorden als de werkgevers op het podium. 

15.00 uur – We doen het altijd en overal: netwerken. Medewerkers, samenwerkingspartners, de sportclub – iedereen wordt ingezet om de openstaande vacatures te delen. Onze laatste gastspreker trekt je resoluut uit je comfortzone. Want in tegenstelling tot veel Nederlanders heeft Het BELmeisje (Claudia Bouwens) totaal geen last van telephonofobie. Sterker nog, ze is ervan overtuigd dat de telefoon een middel is om allerlei deuren te openen. Claudia demonstreert de kracht van binden, boeien en behouden. Zet je schrap voor uitdagende netwerktips!

15.30 – 17.00 uur – Napraten en netwerken. Na al deze informatie is het tijd voor een goed gesprek over jouw praktijk! Maak meteen gebruik van de tips van Het BELmeisje, laat je verrassen door de diversiteit van de deelnemers. Pak je gesprek van de thema-speeddate weer op, praat samen na en geniet van de netwerkborrel. 

Aanmelden

Voor wie

Deze In the spotlight is interessant voor werkgevers, recruiters, loopbaanprofessionals, mobiliteitsadviseurs, re-integratiespecialisten, HR professionals, werkcoaches, outplacementbegeleiders en sollicitatietrainers.

Bijzonderheden

Volg onze sociale media kanalen voor inhoudelijke previews! Binnen een week na deze In the spotlight ontvang je een digitaal inspiratiedocument. Deel alle informatie van deze dag met je collega’s en je netwerk!

Prijs

Per persoon € 225,- exclusief 21% BTW, inclusief materialen en catering.

Locatie

We zijn te gast bij Restaurant van Aken in het Werkwarenhuis, een locatie met een sociaal verhaal.

Bereikbaarheid: op 10 minuten loopafstand van station ‘s-Hertogenbosch. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden

Stel je vragen aan Bastiaan (06 – 415 28 738).