Terwijl ik dit schrijf is het nog donker buiten. De rest van mijn gezin ligt nog op één oor. Ik zit – in pyjama – op de bank. Wil ze nog niet storen door geluiden uit de badkamer. Dekentje op schoot, laptop er bovenop. Koffie op tafel. Het is alweer mijn derde kopje van vandaag. Voorlopig maar even de laatste, denk ik bij mezelf. Mijn oog valt steeds op onze kat die alert naar me kijkt. De bomen aan de achterkant van ons huis zijn vaag zichtbaar.

Verhuisdozen uitpakken

Ons huis. Het is nog even wennen. We wonen hier sinds net-voor-de-Kerst. Na 17 jaar Hintham vonden we het tijd om een te koop bord in de tuin te zetten. Dat bedachten we eind oktober. Nu zit ik hier. En. Wat. Ben. Ik. Blij. Met deze plek, dit huis, dit uitzicht. Het is groen, rustig, en toch dichtbij handige zaken zoals winkels, station, restaurants.

Terwijl we de draad van ons werk weer oppakken komen de eerste nieuwe ideeën weer boven drijven. Dat voelt goed. Dat was alweer veel te lang geleden. Mijn creatieve ik komt ook uit de verhuisdoos tevoorschijn…

Terug en vooruit

Onontkoombaar gaan mijn gedachten van creativiteit naar inspiratie. De motorolie van mijn hart. Ik voel aan alles dat ik anderen kan inspireren. Dat ik dat het allerliefste doe. Denkend aan alle gesprekken die ik de afgelopen jaren had, de gezichten die bedrukt begonnen aan ons gesprek en voorzichtig blij kijken bij ons afscheid. Terwijl de vogels beginnen te fluiten (onze kat zit intussen voor het raam) merk ik een glimlach op mijn gezicht – maar blijf ik het lastig vinden om hardop te zeggen dat ik mensen kan inspireren.

Toch organiseren we de komende maanden Inspiratieworkshops voor werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Onze kracht: onverwachte kandidaten bereiken, binden en matchen. Het woord inspiratie is in deze workshops ook voor mij als trainer een werkwoord. Want een leuk idee, iets geks, creatiefs, anders-dan-anders, ik heb het snel genoeg bedacht. De grootste uitdaging zit in de vertaalslag naar jouw praktijk. Wat ga JIJ – ná onze workshop, in je eigen dagelijkse omgeving – doen met de nieuwe ideeën die je hebt meegekregen?

Aan de slag

Inspiratie is een werkwoord. Daarvan ben ik me weer eens extra bewust nu ik merk wat mijn nieuwe woonplek met me doet. Inspiratie vraagt óók om de juiste plek, tijd, de ‘magische combinatie van’. We nemen de voorbereiding van onze Inspiratieworkshops voor werkgevers dan ook erg serieus. We zoeken een verrassende locatie. We zorgen voor een lekkere lunch. Ik wakker mijn eigen creativiteit aan. Verzamel ideeën, zet mezelf op scherp.

Intussen is de wereld om me heen helemaal wakker. Het is de hoogste tijd om mijn mail te openen en het praktische deel van de dag op te starten. Maar eerst nog even hardlopen in mijn nieuwe buurtje 😊.

p.s.

Ik ben nieuwsgierig naar jouw ervaringen als werkgever! Waar vond jij de afgelopen tijd inspiratie voor jouw zoektocht naar nieuwe medewerkers?

Sinds 2013 ben ik – samen met echtgenoot Bastiaan – De Levende Sollicitatiegids. We organiseren evenementen voor werkgevers en hun kandidaten. Het resultaat: duizenden enthousiaste deelnemers. Onze kracht: onverwachte kandidaten bereiken, binden en matchen. Tijdens onze Inspiratieworkshops voor werkgevers vertellen we je over onze aanpak en vertalen we onze tips en tricks naar succes in jouw praktijk.

Aanmelden kan op deze pagina. Per workshop hebben we plaats voor 8 deelnemers. Je vragen beantwoord ik graag via debbie@levendesollicitatiegids.nl of 06 – 23 93 57 26.