Banenmarkten zijn er al genoeg, en vacaturesites ook. Hiermee bereik je als werkgever een (beperkt) deel van de bij je vacature passende kandidaten. Hoe bereik je de rest? Bijvoorbeeld tijdens de Walk&Talk – dé koffiepauze voor alle werkzoekenden. Deze maandelijkse koffiepauze op 80 locaties bereikt maandelijks 2.000 gemotiveerde werkzoekenden met een zeer diverse achtergrond.

Hoe werkt het?

In een informele setting presenteer je jezelf als werkgever. We vinden het belangrijk dat je de deelnemers iets leert. Je geeft bijvoorbeeld praktische sollicitatietips of vertelt wat jullie doen en wat jullie ambities zijn. Met de razendsnel veranderende arbeidsmarkt van nu zijn er gegarandeerd deelnemers die zo kansen voor zichzelf ontdekken bij jullie organisatie! Tijdens de koffiepauze is er ruim gelegenheid om verder kennis te maken met elkaar. Als werkgever leer je ‘de kandidaat achter het cv’ kennen; een kandidaat die je anders misschien had afgewezen! Het is aan jullie om nog eens een kopje koffie te gaan drinken ter kennismaking, een sollicitatiegesprek in te plannen of elkaar in gedachten te houden voor de toekomst.

Wat kost het?

Walk&Talk bijeenkomsten worden door bibliotheken georganiseerd. Zij bepalen de onderwerpen van elke bijeenkomst en zijn daarmee je aanspreekpunt voor je aanwezigheid. Die aanwezigheid wordt kosteloos gewaardeerd, waarbij een bijdrage aan de organisatie van de bijeenkomsten altijd welkom is. Hierover maak je afspraken met de Walk&Talk begeleider (bibliotheekmedewerker). Je vindt alle locaties op onze website.

Wat kunnen wij voor je doen?

Met 5 jaar Walk&Talk ervaring spreken we de taal van de werkzoekenden én bibliotheken. Wij kunnen je helpen met:

  • Het maken van afspraken met meerdere locaties
  • Informatie over de te verwachten achtergrond van de deelnemers
  • Het geven van een presentatie die past bij de doelgroep van de Walk&Talk
  • Informatie over de planning van onderwerpen per locatie en advies om hier met je presentatie bij aan te sluiten
  • Gericht vacatures delen met de begeleiders; kennen zij iemand die…?

Hiermee besteed je je tijd efficiënt; je haalt het beste resultaat uit elke Walk&Talk!

Proberen of meer informatie? Contact

Tip: wil je buiten de Walk&Talk bijeenkomsten gebruik maken van ons netwerk? Dat kan – we gaan hier zorgvuldig mee om. Informeer naar de mogelijkheden.