We zorgen voor flexibele toegang tot de kennis, vaardigheden en het netwerk die bibliotheekprofessionals nodig hebben voor hun werk in het domein werk en inkomen.  

Het online leerplatform van aNewSpring biedt ons de flexibiliteit om kennis kort, krachtig en gebruiksvriendelijk aan te bieden. Met hun deskundigheid en enthousiasme ontwikkelen we steeds nieuwe korte e-learning trainingen. Elke training kan gedurende een jaar 24/7 worden gebruikt en is toegankelijk via smartphone, laptop, tablet en computer. Bij alle e-learning trainingen is e-coaching inbegrepen.

Aan de slag met Walk&Talk

Het Walk&Talk concept heeft zich binnen de bibliothekensector bewezen als een eenvoudige en succesvolle start van activiteiten in het domein werk en inkomen. Deze maandelijkse koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt wordt op ruim 90 bibliotheeklocaties georganiseerd. Binnen het concept is ruimte voor een eigen invulling van deze activiteit. In samenwerking met Koninklijke Bibliotheek hebben we voor bibliotheken marketingmaterialen ontwikkeld.

Lees hier meer over Aan de slag met Walk&Talk.

Aan de slag met Zoek werk en Jouw voorsprong op de rest

Met deze blended learning programma’s kun je deelnemers op taalniveau A1 en A2 plus op verschillende manieren helpen bij het leren zoeken naar werk. Mogelijkheden zijn: individuele coaching door een professional of een vrijwilliger, taalles rondom een onderwerp zoals ‘netwerken’ of ‘uitzendbureaus’, een 5-weekse cursus waarin alle onderwerpen aan bod komen… Lees meer over Zoek werk en Jouw voorsprong op de rest.

In deze korte e-learning ontdek je als begeleider de mogelijkheden van allebei de blended learning programma’s en krijg je veel praktische tips om hier in je eigen praktijk eenvoudig mee aan de slag te gaan.

Lees hier meer over Aan de slag met Zoek werk en Jouw voorsprong op de rest.

Introductie werk en inkomen (bibliotheken)

Met deze korte e-learning bereid je je goed voor op het organiseren van activiteiten voor werkzoekenden (met en zonder baan). Je ontdekt de veranderingen waar werkzoekenden mee te maken hebben, leert de basiskennis voor het zoeken naar werk (en welke praktische tips je hierover kunt geven) en krijgt een korte introductie van de verschillende spelers op de arbeidsmarkt zoals gemeente en UWV.

Lees binnenkort meer over Introductie werk en inkomen.

Meer grip op je activiteiten met het Praktijkmodel (bibliotheken)

Met het Praktijkmodel leg je eenvoudig vast wat je doet, hoe je dat aanpakt en wat de resultaten zijn. Je werkt beter samen met vrijwilligers, je collega’s van de afdeling communicatie, de frontoffice, het management en externe partners. Het Praktijkmodel is ontwikkeld in co-creatie met bibliotheekprofessionals in het domein werk en inkomen.

Lees binnenkort meer over Meer grip op je activiteiten met het Praktijkmodel.