Deelnemers leren op A1 taalniveau hoe ze zo zelfstandig mogelijk werk kunnen zoeken. In korte video’s komen alle relevante onderwerpen in een rustig tempo aan bod. Deelnemers kunnen de training in hun eigen tempo volgen. In het bijbehorende werkboek staan een samenvatting, begrippenlijst en oefeningen om het geleerde toe te gaan passen in de praktijk.

Inhoud

In Zoek werk leren de deelnemers:

 • Welk werk ze kunnen doen (voorbeeld video’s);
 • Hoe belangrijk het is om positief in je zoektocht te staan en tips om dat te doen;
 • Wat een cv en sollicitatiebrief zijn (met voorbeelden);
 • Aan wie ze hulp kunnen vragen om deze goed te schrijven;
 • Waar ze nog meer hulp voor kunnen vragen bij het zoeken naar werk;
 • Dat iedereen kan netwerken en hoe ze dat zelf kunnen doen;
 • Dat er voor werkzoekenden netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd waar je van harte welkom bent;
 • Hoe een uitzendbureau werkt;
 • Hoe ze een open sollicitatie kunnen doen;
 • Over een sollicitatiegesprek: hoe je dit voorbereidt, hoe je binnenkomt bij een bedrijf, wat er tijdens het gesprek van je wordt verwacht, hoe je contact houdt voor toekomstige kansen op werk.

Blended learning programma

Ervaringen

We hebben Zoek werk ingezet om onze cliënten uit te leggen hoe de verschillende onderdelen van solliciteren in elkaar zitten. Voor de cliënten was dit erg duidelijk door het rustige tempo in de filmpjes en de goed gekozen woorden. Voor de betrokken coaches gaf het een goed kader om de cliënten te helpen het geleerde toe te gaan passen. De vragen vanuit de groep waren makkelijker te beantwoorden en hun werk werd er eenvoudiger door. We zijn na deze ervaring enthousiast aan het plannen voor de volgende groep die aan deze training deel gaat nemen. Ook gaan we ons nog meer verdiepen in de mogelijkheden van de training en willen we deze gaan koppelen aan verschillende andere tools waar we ook goede ervaringen mee hebben. Zo bieden we een compleet pakket waar we concrete resultaten mee kunnen bereiken.”

Hans Willemse, Projectleider Arbeidsparticipatie & Project VIP bij Vluchtelingenwerk Nederland.

Licenties

De interactieve online omgeving van Zoek werk is toegankelijk via:

 1. Een persoonslicentie. Je ontvangt je eigen inloggegevens en een werkboek. De licentie kan op elke locatie met internetverbinding worden gebruikt.
 2. Een locatielicentie. Via koppeling van de IP adressen van je locatie krijg je toegang tot de training. De licentie kan op alle apparaten van je locatie worden gebruikt.
 3. Een organisatielicentie. Bibliotheken kunnen gebruik maken van een organisatielicentie. Via koppeling van de IP adressen van alle locaties van je organisatie krijg je toegang tot de training. De licentie kan op alle apparaten van al je locaties worden gebruikt.

Aanvullende materialen zoals werkboeken en de korte e-learning ‘Aan de slag met Zoek werk of Jouw voorsprong op de rest‘ zijn los verkrijgbaar.

Plaats je hier je bestelling of stel je vragen aan Debbie (06 – 23 93 57 26).