Het nog altijd makkelijker om te zeggen dat je het moeilijk vindt om werk te vinden dan dat je niet goed kunt lezen en schrijven. Met Jouw voorsprong op de rest Videotraining kan een deelnemer leren solliciteren en – wanneer van toepassing – kan een taalachterstand bespreekbaar worden gemaakt. Met als extra resultaat het aanbieden van passend taalonderwijs.

Nieuw: In samenwerking met Weener XL wordt deze training aangepast voor deelnemers met een taalniveau tussen A1 en A2 (1F). Benieuwd naar onze planning? Debbie 06 – 23 93 57 26.

Online demoversie Bekijk de productfolder of onze online demoversie

Overige activiteiten in uw bibliotheek

Vanuit onze ervaring met 25 bibliotheken zien wij veel kansen om deze activiteit aan te laten sluiten bij andere activiteiten in uw bibliotheek – en vice versa. De begeleiding van deelnemers sluit aan bij de uitvoering van programma’s als Digisterker, oefenen.nl, Klik & Tik en een Taalhuis. Ook bij Jouw voorsprong op de rest Videotraining kunnen vrijwilligers worden ingezet.

Preventieve instroom gemeente

Als bibliotheek kunt u met deze online sollicitatietraining de inhoudelijke samenwerking met uw gemeente (afdeling sociale zaken, werk en inkomen) starten of verstevigen. Maar er is nog een manier om uw gemeente te helpen haar werk efficiënter te doen; deze training bevordert preventieve instroom richting uitkering van een gemeente. Door de laagdrempelige mogelijkheid tot deelname, in combinatie met uw lokale netwerk en stakeholders, kunnen ook deelnemers vanuit andere trajecten deze training volgen.

Taalambassadeurs 

Deze training is in samenwerking met taalambassadeurs tot stand gekomen. Zij hebben vanuit hun ervaring met laaggeletterdheid advies gegeven over de vormgeving van de online videotraining en het werkboek. Op basis van hun opmerkingen is de inhoud van de training en de begeleiding van de deelnemers bepaald.