We zorgen voor flexibele toegang tot de kennis, vaardigheden en het netwerk die bibliotheekprofessionals nodig hebben voor hun werk in het domein werk en inkomen.  Het ontmoeten van je collega’s is daar een belangrijk onderdeel van. We combineren die ontmoetingen met verrassende programma’s op bijzondere locaties. Dit jaar bieden we extra veel ruimte voor externe deskundigen, o.a. met kennis over de arbeidsmarkt.

Kun je er niet bij zijn? We vertalen elke bijeenkomst naar praktische informatie met tips om hier eenvoudig zelf mee aan de slag te gaan.

In the spotlight op 14 mei en 31 oktober

Laat je op 14 mei informeren over de werkgeverskant van de arbeidsmarkt. Hoe gaan werkgevers om met de krapte? Welke gevolgen heeft het personeelstekort voor hun dagelijkse uitvoering? En… welke kansen zijn er nu voor werkzoekenden, met en zonder baan? Wat doen loopbaancoaches om ze daar bij te ondersteunen?

Gastsprekers op 14 mei: we zijn in gesprek met een landelijk uitzendbureau, een grote werkgever en een loopbaancoach.

Lees hier meer over In the spotlight.

Boost je praktijk op 2 april en 21 november

Zet je activiteiten op scherp met deze intervisie-met-ambities. De dagelijkse sleur wordt vervangen door focus op je activiteiten. Je praktijkvragen worden beantwoord door je collega bibliotheekprofessionals. Dit vullen we aan met onze ruime Walk&Talk ervaring en ondernemersdrive.

Lees hier meer over Boost je praktijk.

Collegadag op 21 maart

Het domein werk en inkomen is groot, met heel verschillende activiteiten. Naast Walk&Talk bijeenkomsten zijn er bijvoorbeeld workshops van DeBroekriem, een door een bibliotheek ontwikkeld eigen programma, een activiteit samen met een lokale partner… Maar ook programma’s als Zoek werk, Jouw voorsprong op de rest, Digisterker, Klik en Tik en oefenen.nl zijn waardevol als je op zoek bent naar een (andere) baan.

Wie zijn deze collega’s? Wat doen ze precies? Welke plannen hebben ze voor hun praktijk? Kortom, wat kun je van elkaar leren?

Tijdens deze Collegadag brengen we bibliotheekprofessionals in het domein werk en inkomen op een informele en inspirerende manier met elkaar in contact.

Lees hier meer over de Collegadag.

2-daagse LinkedIn training op 28 juni en 24 september

Praktischer dan deze training wordt het niet…

Op dag 1 krijg je in van een ervaren LinkedIn trainer gerichte uitleg over de functies die interessant zijn voor je activiteiten in het domein werk en inkomen. Volgende stap: in een kleine groep maak je een plan van aanpak om LinkedIn in te zetten voor een activiteit zoals de Week van de alfabetisering. Je gaat naar huis met een concreet plan dat je van week tot week uit kunt voeren. Tussen dag 1 en dag 2 houd je elkaar via een interactieve online omgeving op de hoogte van de uitvoering van je plan. Op dag 2 bespreken we alle praktijkervaringen en evalueren we de resultaten van de inzet van LinkedIn. Ook hier ga je naar huis met een concreet vervolgplan – voor je volgende activiteit.

Lees hier meer over de 2-daagse LinkedIn training.