We brengen de wereld van werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar

Dat doen we in verschillende vormen, zoals e-learning, online en fysieke bijeenkomsten, en voor diverse opdrachtgevers zoals bibliotheken, gemeentes en werkgevers.

In 2013 zijn we gestart met het organiseren van Walk&Talk’s, bijeenkomsten voor een brede groep werkzoekenden. Hierin werden praktische onderwerpen gecombineerd met een positieve insteek. Dit was zo’n succes dat we zijn gaan samenwerken met bibliotheken. Vanuit het concept ‘Walk&Talk in de bieb’ zijn we gegroeid naar 90 locaties en ruim 2000 deelnemers per maand.

Wij trainen bibliotheekmedewerkers zodat zij hun bijeenkomsten kunnen blijven aanpassen aan de snel veranderende arbeidsmarkt. Door de recente lage werkloosheid, en ons grote netwerk, is Walk&Talk in de bieb ook voor werkgevers steeds relevanter geworden. Daarnaast stellen wij in opdracht van werkgevers op maat programma’s samen en organiseren we voor hen Pop-up Koffiepauze’s.

Onze reactie op de corona-crisis

Toen Walk&Talk in de bieb door corona stilviel zijn we als bedrijf Walk&Talk Online gaan organiseren, met onze eigen invulling. Gedurende 6 weken waren er wekelijks twee bijeenkomsten waarin we – passend bij deze onzekere tijden – vooral hebben besproken hoe je op een nieuwe manier naar werk kunt zoeken. Walk&Talk Online was met honderden deelnemers al snel zó populair dat we deze de komende periode voor individuele bibliotheken en werkgevers gaan organiseren.

Vernieuwing

De bijeenkomsten die we voor onze opdrachtgevers organiseren gaan we des te meer in een online EN offline vorm opzetten. We zien hierbij met name kansen voor werkgevers. Zij kunnen op een zeer toegankelijke en toch persoonlijke manier in contact komen met veel potentiële kandidaten uit ons netwerk.

We werken steeds aan andere producten en diensten, voor diverse opdrachtgevers. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief blijf je daarvan eenvoudig op de hoogte.

Hoe het begon

De Levende Sollicitatiegids is ontstaan in mei 2013, tijdens de zoektocht naar werk van Debbie Heijne: “Die periode van werkloosheid heeft mijn kijk op solliciteren in korte tijd enorm veranderd. Binnen De Levende Sollicitatiegids kan ik veel vakgebieden combineren: recruitment, training, coaching, ondernemerschapMet de marktanalyse en Social Media expertise van Bastiaan Heijne is ons bedrijf compleet. We zetten ons dagelijks in om de wereld van werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen.