Steeds meer werkgevers vinden de weg naar reguliere Walk&Talk bijeenkomsten. We horen regelmatig enthousiaste verhalen over deelnemers die hierdoor zelfs een baan vonden! De arbeidsmarkt vraagt echter ook om snelheid en maatwerk. Dat kunnen we vanaf nu bieden vanuit ons nieuwste concept…

Wat is het?

Een pop-up Walk&Talk is een eenmalige Walk&Talk bijeenkomst die we in opdracht organiseren. Tijdens de pop-up staan de vacatures van één werkgever centraal, of de diensten van een bedrijf/organisatie die interessant zijn voor jou als werkzoekende. Toch is het geen speeddate, banenmarkt of verkooppraatje…

We vinden het belangrijk dat deelnemers van een pop-up Walk&Talk naar huis gaan met nieuwe ideeën, praktische tips en energie voor hun zoektocht naar werk. Ook zijn er geen verplichtingen en is je deelname, net als de koffie en thee, altijd gratis.

Tijdens de pop-up Walk&Talk staat steeds een praktisch onderwerp over het zoeken naar werk centraal. Je krijgt hier uitleg en tips over waar je meteen mee aan de slag kunt. Maar we slaan ook de brug naar kansen op de arbeidsmarkt. Zo kan een werkgever het verhaal achter de vacatures vertellen en zijn netwerk van kandidaten uitbreiden. Of er is, zoals bij de eerste serie pop-up Walk&Talk’s, een bedrijf te gast dat je meer vertelt over kansen voor jou als werkzoekende.

De bijeenkomst duurt 2 uur en bestaat uit een centraal gedeelte van 45 minuten, gevolgd door een koffiepauze waarin je kunt napraten met elkaar en met de gastsprekers. Pop-up Walk&Talk’s worden georganiseerd door De Levende Sollicitatiegids en begeleid door Debbie Heijne (bedenker van Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt).

Praktische informatie pop-up Walk&Talk’s

De komende tijd kun je een pop-up Walk&Talk bezoeken in Dordrecht, Utrecht en Spijkenisse. Onderwerp: ‘Leren tijdens je zoektocht naar werk’. Gastspreker is Jeroen van Esseveld, Algemeen Directeur/Managing Partner van Trainspot Office Leercentrum en Opatel Opleidingen. Hij legt je uit wat 21st Century Skills zijn, hoe het UWV scholingsbudget werkt en hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen. 

Jeroen: “Niets is leuker dan jezelf ontwikkelen en toch besteden we hier heel weinig tijd aan. Waarom? Omdat we het spannend vinden en misschien bang zijn om te falen? Maar het vergroot wel je baankansen. Omdat je tegenwoordig in elke functie of baan met een computer moeten werken, is het belangrijk dat je jouw digitale vaardigheden op orde hebt. En hoe we voor iedereen een passende training hebben, leg ik graag uit tijdens deze pop-up Walk&Talk’s.

Deelname is, net als de koffie en thee, gratis.

We ontvangen graag je aanmelding via het formulier hieronder, zodat we je goed kunnen informeren. Dit is zeker niet verplicht!