Samen solliciteren met Walk&Talk

Dit programma bestaat voor de deelnemers uit een online leerplatform en dagelijkse online sessies waar werkzoekenden vanaf MBO 4 werk- en denkniveau kosteloos en vrijblijvend aan deel kunnen nemen.

Samen solliciteren met Walk&Talk

Ook hier zien we de unieke sfeer, die we zo goed kennen van de Walk&Talk’s in de bieb, terugkomen. Deelnemers vinden het fijn om samen aan de slag te zijn met hun zoektocht, steunen elkaar en geven waardevolle tips door. En … ook hier gaat het netwerken, net als het videobellen, onverwacht makkelijk!

Voordelen voor jouw bibliotheek

  • Je biedt eenvoudig een activiteit aan die je al kent, zonder dat je die zelf hoeft uit te voeren.
  • Door zelf aan te sluiten, doe je kennis op die je later in eigen activiteiten kunt gebruiken.
  • Wanneer je zelf (weer) kunt starten met activiteiten voor werkzoekenden, kun je je promotie laten aansluiten bij het bereik van de landelijke Walk&Talk Online bijeenkomsten.
  • In de bijeenkomsten verwijst Debbie naar de meerwaarde van bibliotheken voor het ontwikkelen van basisvaardigheden. Ook geeft zij cursisten de mogelijkheid om hun contactgegevens door te geven, zodat zij warm doorverwezen kunnen worden naar de bibliotheek. 
  • Voor de bibliotheek zijn er, net als voor de eindgebruikers, geen kosten verbonden aan deelname. Die vormen onderdeel van de landelijk ingekochte educatieve content door de KB.

Voor deelnemers

Vertel je deelnemers over Samen solliciteren met Walk&Talk! Je kunt hiervoor gebruik maken van de informatie op onze website. Hier kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

Praktische informatie

Wil je deze landelijke dienst actief aanbieden of wil je toegang tot het vernieuwde leerplatform van Samen solliciteren met Walk&Talk? Mail dan naar Bastiaan Heijne: bastiaan@levendesollicitatiegids.nl ovv Samen solliciteren.

Support voor bibliotheken

Het afgelopen jaar organiseerden we maandelijks 2 online Q&A-sessies; één voor Zoek werk-begeleiders en één voor Walk&Talk-begeleiders. Dit jaar worden deze 2 bijeenkomsten samengevoegd tot één maandelijkse bijeenkomst: DLS Online.

Hierin kun je vragen stellen én leren van ervaringen en vragen van collega’s. Zo kun je makkelijker zelf (online) Walk&Talk-bijeenkomsten of Zoek Werk aanbieden.

Meer informatie een aanmelden: bastiaan@levendesollicitatiegids.nl ovv DLS Online.

Inkoop door de KB

Alle genoemde activiteiten zijn ingekocht door de Koninklijke Bibliotheek.