Het doel van De Praktijkbieb is het slim delen van elkaars kennis en ervaring. 

Je hebt het druk, bent allang blij dat je alle verschillende activiteiten die er staan ingepland georganiseerd krijgt. Dan is het volgen van een dag training op locatie lastig in te plannen…

Terwijl je ook veel kunt leren van elkaars praktijkervaring!

Binnen De Praktijkbieb ontwikkelen we verschillende materialen waarmee je werk in het domein werk en inkomen makkelijker, leuker en efficiënter wordt.

Testen: Het Praktijkmodel

Het Praktijkmodel is een evaluatietool waarmee je feedback kunt verzamelen over een door jou georganiseerde activiteit. Je legt eenvoudig vast wat je doet, hoe je dat aanpakt en wat de resultaten zijn. Je werkt beter samen met vrijwilligers, je collega’s van de afdeling communicatie, de frontoffice, het management en externe partners.

We zijn net gestart met de testfase, waarna we de definitieve versie maken en aanvullende materialen kunnen gaan ontwikkelen.

Dit is de conceptversie van Het Praktijkmodel:

© De Levende Sollicitatiegids

Wat heb je zelf aan de test?

Nadat je de vragen (gebaseerd op het Praktijkmodel) hebt beantwoord zie je snel wat ervoor heeft gezorgd dat je tevreden bent hierover – of welk onderdeel nog ruimte biedt voor verbetering.

Na de testfase kun je natuurlijk (zonder kosten en verplichtingen) gebruik blijven maken van de materialen die je tijdens de test hebt ontvangen.

Als extra dank voor je moeite geven we je graag tips voor de organisatie van je volgende activiteit!

Na je aanmelding ontvang je:

  1. Een korte handleiding met uitleg over het Praktijkmodel;
  2. Een sjabloon waarmee je het Praktijkmodel eenvoudig kunt gebruiken;
  3. Een korte vragenlijst waarmee je jezelf eenvoudig feedback geeft op een recent door jou georganiseerde activiteit.
  4. Nadat je deze vragenlijst hebt ingevuld ontvang je van ons 5 evaluatievragen over je eerste ervaringen met het Praktijkmodel en geven we je (als je dat wilt) tips voor het organiseren van je volgende activiteit.

Test je mee?

Ben je bibliotheekprofessional en organiseer je activiteiten in het domein werk en inkomen? Meld je hier aan of stel je vragen aan Debbie (06 – 23 93 57 26).

Co-creatie, wat gaan we doen?

Intakefase

Stap 1. We stellen vragen om een compleet beeld te krijgen van jouw praktijkervaring. Deze ervaring is altijd gekoppeld aan je werk in het domein werk en inkomen. Na deze intake houden we zo efficiënt mogelijk contact.

Stap 2. Deze intake doen we met een aantal bibliotheekprofessionals. Tijdens dit deel van het ontwikkelproces ontstaan ook de eerste ideeën over de inhoud en de vorm van het materiaal dat we gaan ontwikkelen. Dat kan van alles zijn; een blog, een handleiding, een verzameldocument met informatie om naar door te verwijzen, een korte e-learning…

Selectiefase

We presenteren 1 – 3 ideeën voor het ontwikkelen van materialen aan:

  • de bibliotheekprofessionals die we in de intakefase hebben geïnterviewd;
  • leden van De Praktijkbieb;
  • eventuele andere relevante netwerkcontacten.

Met deze input kiezen we het idee dat we verder gaan ontwikkelen.

Ontwikkelfase

Wij gaan voor je aan de slag met het ontwikkelen van het afgesproken materiaal.

Testfase

Tijd om het nieuwe materiaal te testen in de praktijk! Dat doen we met de deelnemers aan de selectiefase die hieraan mee willen werken. We ontdekken wat beter kan, waar het materiaal voor wordt gebruikt en welke uitleg je nodig hebt om er mee te kunnen werken.

Gebruiksfase

Als het materiaal helemaal af is en de visuele vormgeving ook klopt kan het materiaal worden gebruikt! Een klein deel van de content is beschikbaar voor alle bibliotheekprofessionals. De hele content kan onbeperkt worden gebruikt door de mede ontwikkelaars en leden van De Praktijkbieb. Wanneer het nodig is passen we de materialen in de loop van de tijd aan.

Creëer je mee?

Ben je bibliotheekprofessional en organiseer je activiteiten in het domein werk en inkomen? Meld je hier aan of stel je vragen aan Debbie (06 – 23 93 57 26).