Met een vacature, brief en cv zag het zoeken naar werk er ‘vroeger’ voor de meeste mensen hetzelfde uit. Dat is nu wel anders. LinkedIn, video cv’s, een app met vacatures, online inschrijven bij uitzendbureaus, vacaturesites… Solliciteren is veranderd – en zal dat blijven doen. Met onze tips ontdek je wat voor jou de beste manier is om (ander) werk te zoeken.

Tips van De Levende Sollicitatiegids

Tip 1: ontdek jouw snelste route naar je volgende werkpek

Elke werkgever zoekt op een andere manier naar nieuwe medewerkers. Met deze vragen ga jij op zoek naar je volgende werkplek!

  • Waar wil je – en kun je – werken? Debbie: “Dit is voor veel mensen meteen een erg lastige vraag. Ga er dan ook van uit dat het even duurt voordat je de antwoorden hierop ontdekt hebt. Probeer zo concreet mogelijk te zijn bij het beantwoorden van deze vragen: schrijf de namen van bedrijven op en maak een lijst van taken die je kunt doen.
  • Als de organisatie of het bedrijf waar jij wilt werken nieuwe medewerkers zoekt, hoe doen ze dat dan? Debbie: “Juist als er nog geen vacatures zijn is dit makkelijker om te vragen. Schakelen ze altijd een bepaald uitzendbureau in, krijgen medewerkers een beloning als ze nieuwe collega’s voorstellen, staat de manager open voor een korte kennismaking tijdens de koffiepauze… . “
  • Op welke manieren moet jij leren solliciteren? Debbie: “Als voorbeeld – LinkedIn kan belangrijk zijn voor jouw zoektocht – maar misschien ook niet. Voordat je tijd gaat stoppen in een voor jou nieuwe manier van solliciteren moet je wel weten of dat nodig is – en waar je het voor gaat gebruiken! Dus gebruik je tijd slim en leer op die manieren solliciteren die passen bij jouw zoektocht naar werk.

Zijn er nu geen vacatures? Kijk toch hoe je contact kunt houden voor de toekomst! 70% van alle vacatures wordt via via ingevuld.

Tip 2: blijf leren over solliciteren!

Jouw zoektocht naar werk blijft veranderen. Denk dus – ook als je een baan hebt – steeds na over je volgende werkplek. Hoe worden daar de nieuwe medewerkers gezocht? Zo vergroot je je werkzekerheid in de toekomst.

Tip 3: vanaf 17 september te bestellen: ons e-book en onze korte online training !

Met heel veel tips over het ontdekken van de voor jou beste zoektocht naar werk. Previews vanaf 1 september via onze sociale media…

Walk&Talk*, een koffiepauze met inhoud

Het zoeken naar (ander) werk is een baan op zichzelf geworden. Een baan zonder leidinggevende en inwerkprogramma. Maar… gelukkig wel met collega’s en een maandelijkse koffiepauze! De Walk&Talk is dé koffiepauze voor alle werkzoekenden. Het is een koffiepauze met inhoud: je krijgt elke keer praktische tips van een gastspreker of de Walk&Talk begeleider. De ervaring van je (tijdelijke) collega’s en die van jezelf maken de inhoud van de koffiepauze compleet.

Je kunt op steeds meer plaatsen een Walk&Talk bijeenkomst bezoeken. Deelname is, net als de koffie en thee, gratis. Bekijk alle locaties en zet de volgende Walk&Talk alvast in je agenda! (meer lezen)

*Walk staat voor beweging in je zoektocht naar werk, Talk staat ervoor dat je dat krijgt en houdt door te praten met elkaar. Samen blijf je nadenken over je volgende werkplek en hoe je die het beste kunt zoeken. Zo word je zelf de deskundige voor je eigen zoektocht naar werk – nu en in de toekomst.

6 stappen voor meer kans op (ander )werk.