De unieke meerwaarden van een bibliotheek in het domein werk zijn de laagdrempeligheid, neutrale positie, springplank naar verdere persoonlijke ontwikkeling (een leven lang leren) en de hoge mate van klantvriendelijkheid. Dit domein biedt dan ook veel kansen voor elke bibliotheekorganisatie. Zo kun je samenwerken met de afdeling sociale zaken of de afdeling zorg en welzijn van je gemeente, het UWV en lokale ondernemers. Als je die samenwerking al hebt kan die eenvoudig worden uitgebreid. De Walk&Talk is daar een middel voor dat succes garandeert.

Ruim 90 bibliotheekorganisaties zijn gestart met het organiseren van Walk&Talk bijeenkomsten. Deze activiteit zorgt voor zichtbaarheid in het domein werk en inkomen. Het werkt ook als marketinginstrument; het merendeel van de deelnemers (her)ontdekt zo de bibliotheek.

Starten met de Walk&Talk

Om te starten met het concept Walk&Talk volgen 1 tot 2 medewerkers de training voor Walk&Talk begeleiders. Deze training is zó praktisch opgezet dat de aanstaande Walk&Talk begeleider meteen de eerste bijeenkomst kan organiseren. Het concept Walk&Talk is een raamwerk met veel ruimte voor lokale accenten. Na de eerste aanschaf kan de Walk&Talk binnen de eigen organisatie onbeperkt worden gebruikt.

Walk&Talk Startpakket: training voor 2 medewerkers, begeleiding op afstand, promotie en onbeperkt gebruik van de conceptmaterialen.

De training bestaat uit:

  • E-learning voor Walk&Talk begeleiders met e-coaching
  • Walk&Talk Startdag
  • Walk&Talk Terugkomdag

Nieuwe Walk&Talk begeleiders trainen

Op bestaande Walk&Talk locaties kan het aantal begeleiders eenvoudig worden uitgebreid.
Tijdens de Startdag en de bijbehorende e-learning voor Walk&Talk begeleiders leer je het concept goed kennen.

Nadat je de Walk&Talk minimaal één keer hebt begeleid kun je (optioneel) de Terugkomdag volgen. We kijken, samen met de andere begeleiders, hoe je het concept in jouw praktijk beste manier kunt gebruiken.

Bijzonderheden: Informeer naar de trainingsdata voor 2018 / 2019. Je kunt op elk gewenst moment starten met de e-learning voor Walk&Talk begeleiders. We vertellen je graag wat de kosten zijn en hoe je kunt starten. Contact