De beste zoektocht naar werk is voor iedereen anders – en je kunt die zoektocht zelf makkelijk verbeteren!

Dat is DE boodschap van de Week van de Walk&Talk (24 t/m 30 september).

Want nog veel te veel mensen richten zich alleen op het schrijven van een goede brief, zijn er van overtuigd dat ze niet kunnen netwerken en zoeken naar vacatures met daarin hun vorige functiebeschrijving. Dat kan een heel stuk beter – met meer kans op het vinden van een baan.

Walk = beweging in je zoektocht naar werk. Je moet blijven nadenken over je zoektocht! Waar kun je je volgende werkplek vinden? Wat moet je daarvoor kennen en kunnen? En vooral – als die werkgever nieuwe medewerkers zoekt, hoe doen ze dat dan??? Zo weet je hoe je kunt solliciteren nog voordat er een vacature is.

Talk = je blijft in beweging in je zoektocht naar werk door te praten met elkaar. Over veranderingen op de arbeidsmarkt waardoor je kansen ontdekt voor je volgende werkplek. Over de manier waarop je LinkedIn gebruikt. Over je cv. Over ALLES dat jij nodig hebt om na te blijven denken over jouw beste zoektocht naar werk!

Wat kun je deze week doen?

Natuurlijk zijn er de reguliere Walk&Talk bijeenkomsten (vind hier locaties bij jou in de buurt). In dit artikel in het Werkbladmagazine wordt duidelijk uitgelegd wat je van een Walk&Talk bijeenkomst kunt verwachten. Verschillende bibliotheken organiseren iets extra’s of zetten hun activiteiten in de spotlight.

En wij doen natuurlijk ook mee! Iedereen die vóór 1 oktober ons e-book ‘Walk&Talk Sollicitatietips‘ koopt (€ 4,95) maakt kans op 1,5 uur coaching van Debbie (Skype/telefoon) ter waarde van € 150,-.

Bibliotheek Midden-Brabant organiseert in deze week verschillende bijeenkomsten in Tilburg en Waalwijk. Kijk op de website van de bibliotheek voor het gehele programma.

Bibliotheek Soest In Soest zijn er verschillende werkgevers aanwezig uit Zeist en Soest, met wie de deelnemers in gesprek kunnen over vacatures en waar ze informatie in kunnen winnen over de branche. Verder zijn er verschillende gastsprekers aanwezig die bij eerdere bijeenkomsten een presentatie hebben gehouden, zodat de deelnemers vragen kunnen stellen over de onderwerpen die eerder aan de orde kwamen. Meer informatie vind je hier.

Bibliotheek/Taalhuis Den Haag organiseert elke donderdagmiddag van 13-15 uur inloopspreekuur voor al uw vragen rondom solliciteren. Kom een keer kijken. Een ervaren loopbaancoach kijkt samen met u naar uw CV, sollicitatiebrief en presentatie. Meer informatie vind je hier.