Zoek werk

Zoek werk

Dit programma is geschikt voor werkzoekenden tot en met MBO 3 werk- en denkniveau.

Zoek werk is een complete basistraining waarin alle werkzoekenden tot en met MBO 3 werk- en denkniveau leren hoe ze werk vinden dat bij ze past. Deelnemers worden gestimuleerd om:

  • Nieuwe mensen te ontmoeten (netwerken)
  • Hulp te vragen in hun directe omgeving
  • Zo zelfstandig mogelijk werk te zoeken
  • Hun zoektocht op verschillende manieren aan te pakken

Deelnemers volgen deze training zelfstandig, met begeleiding (door een medewerker, trainer en/of een vrijwilliger) of in een groep als onderdeel van een breder programma.

Zoek werk is landelijk ingekocht door de KB. Bibliotheken kunnen gratis gebruik maken van dit programma. Meer weten? Kijk op www.bibliotheeknetwerk.nl/basisvaardigheden-volwassenen of mail stephanie.verhagen@kb.nl.

Praktische informatie

Onderwerpen:

  • Meer kans op werk – vraag hulp, ontmoet nieuwe mensen, zorg voor ontspanning
  • Waar vind je werk? – ontdek welk werk je kunt gaan doen, zo werkt een uitzendbureau, netwerken, vragen of er werk is
  • Dit moet je kunnen – netwerken, brief en cv, internet
  • Sollicitatiegesprek – sollicitatiegesprek voorbereiden, binnenkomen bij een bedrijf, het gesprek, einde van het gesprek

Materialen: 

Zoek werk bestaat uit een interactieve online leeromgeving en een werkboek.  

Toepassingen:

Onderdeel oefenplein, inloopspreekuur, uitbreiding van taalactiviteiten, activiteiten voor werkzoekenden, dienstverlening voor stakeholders zoals UWV, gemeente, ROC, welzijn.

Zoek werk is ontwikkeld voor iedereen die werk zoekt tot en met MBO 3 werk- en denkniveau. Het programma ondersteunt A1 taalniveau en is daarmee ook geschikt voor NT1 en NT2 deelnemers.

Voor jou als begeleider

Elke maand ben je van harte welkom bij de DLS Online sessies. Je leert van onze ervaringen en van de praktijk van je collega’s. Ontdek hoe je Zoek werk zo makkelijk mogelijk in kunt zetten binnen (bestaande activiteiten van) jouw bibliotheek.

Aanmelden: info@levendesollicitatiegids.nl ovv Zoek Werk.